Partners
image-279751-LOGO_VLAMO_WEST.png
image-279755-LOGO_SAMW_TIELT.png
image-285408-tielt.jpg
image-285302-lionlogo_2c_-_transparant.jpg
image-279771-logo_defensie.jpg
image-279773-logo_gidsen.w640.jpg
Sponsors
image-283710-logo-mc-kleur.png
image-279758-LOGO_SELMER.jpg
image-289793-buffetCrampon.w640.png
image-279760-LOGO_D_ADDARIO.png
image-279762-LOGO_HANS_COLBERS.png
image-283706-index.png


TEAM ​​​​​​​

-Al Alwani Firas
-Baeckelandt Geert                                                    
-Besse Adrien
-Berrod Philippe
-Bracke Dimitri
-Colbers Hans
-Devos Julie
-Dieltjens Benjamin
-Ferrer Juan
-Muller Erwin
-Pavlovic Marija
-Poncin Jean-Philippe
-Smets Jan
-Soenen Henk
-Takeda Tomonori
-Van Dyck Edith
-Van Laethem John
-Van Maele David
-Van Wauwe Annelien 
​​​​​​​-Vercampt Lode
-Vermeersch Stephan
-Watté Bart 
Interne linkFIRAS AL ALWANI
Firas kreeg zijn eerste klarinetlessen op 7-jarige leeftijd aan de Muziekacademie van Damascus. Een jaar later zette hij zijn studies verder aan de Academie voor Muziek en Woord te Lokeren bij respectievelijk Anne Boeykens, Geert Baetens en Sabine Uytterhoeven, bij wie hij zijn einddiploma behaalde met grootste onderscheiding. Dat jaar behaalde hij tevens een eerste prijs op de Dexia muziekwedstrijd.
Behaalde in 2003 zijn Masterdiploma klarinet (klassieke muziek) met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens, Raymond Dils en Ivo Lybeert.
Hij behaalde er tevens een zijn aggregaatsdiploma.
Firas Al Alwani verleent als freelance klarinettist geregeld zijn medewerking aan o.a. De Filharmonie, het Orkest van de Muntschouwburg, De Vlaamse Opera, het Vlaams Radio Orkest, Prima La Musica en verscheidene occasionele orkesten en ensembles.
Door zijn fascinatie voor jazz en improvisatie en om andere muzikale horizonten te verkennen besloot hij in 2004 om Jazz en Lichte Muziek te studeren, eveneens aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. In 2009 behaalde hij er zijn Masterdiploma jazz en lichte muziek bij Kurt Van Herck. Sindsdien is hij naast klassiek musicus ook actief in diverse jazzformaties. 
Interne linkGEERT BAECKELANDT
Geert Baeckelandt studeerde aan het muziekconservatorium van Brugge. Hij behaalde eerste prijzen klarinet en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, en een hoger diploma te Antwerpen bij Walter Boeykens. Daarna volgde kamermuziek bij Arie Van Lysebeth te Brussel.
Hij vervolmaakte zich bij Hans Rudolf Stalder te Basel (Zwitserland), specialist in de authentieke uitvoeringspraktijk.
Geert Baeckelandt verleende zijn medewerking aan een paar projecten in Duitsland en Frankrijk met de oude klarinet. Gedurende drie jaar was hij actief als solo-klarinetist bij de Muziekkapel van de Gidsen. Vervolgens maakte hij deel uit van het Nieuw-Belgisch Kamerorkest en van het kamerorkest I Fiamminghi en de Beethoven academie. Hij is nu solist van het Orkest der lage landen.

Als kamermusicus is hij lid van het houtblaaskwintet Quintessens, het ensemble Nota Bene en hij brengt recitals met pianisten Paul Hermsen en Vladimir Sverdlov. Hij maakte tal van cd's zowel als orkestmusicus, in kamermuziek en als solist. Hij maakte deel uit van het Sinfonia Helvetica, een orkest samengesteld uit internationale solisten in Zwitserland. In 1988 werd hij bekroond als Jong Talent van het Festival van Vlaanderen.
Hij trad regelmatig op als solist met het Collegium Instrumentale Brugense, I Fiamminghi, Prima la Musica en de Beethoven academie waaronder solo-optredens in het Tokio Metropolitan Arts Centre (Japan). 
Hij wordt regelmatig uitgenodigd als vervanger in de grote symfonische orkesten als de Filharmonie (Antwerpen), het Nationaal Orkest (Brussel) en het Brabants Orkest (Eindhoven). 
Hij is leraar aan de muziekacademies te Tielt en Torhout in België en aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Hij is tevens docent aan de Burg Freistritz Summer Music Course (Oostenrijk) en aan de Académie internationale d’été de Wallonie in Libramont.
​​​​​​​Interne linkADRIEN BESSE
Adrien begon 18 jaar geleden met klarinetspelen in zijn kleine dorpje in de Limousin. Na verschillende prijzen aan het conservatorium van Limoges, waaronder die van klarinet in de klas van Jean Espuna, verhuisde hij naar Parijs om zich te perfectioneren bij Olivier Derbesse aan het conservatorium van het 19e arrondissement. In 2011 schreef hij zich in bij Cefedem Ile-de-France om zijn staatsdiploma als leraar klarinet te behalen en geeft nu les aan het Chevilly-Larue Conservatorium. Momenteel volgt hij zijn muzikale opleiding aan de Pôle Supérieur d'Enseignement Artistique ter voorbereiding op zijn bachelordiploma als professioneel musicus in de klas van Valérie Guéroult dit na samenwerking met oa  Florent Héau, François Sauzeau, Jérôme Voisin, Michel Arrignon en Jacques Di Donato.
Parallel aan zijn studie ontwikkelde hij vele uiteenlopende en gevarieerde projecten, die hem meenemen waar zijn nieuwsgierigheid hem brengt.  In de eerste plaats het muziektheater, met Les Sourds-Doués, een atypisch humoristisch kwartet (klarinet, trompet, hoorn en basklarinet), en met de Compagnie EclaThéâtre waar hij klarinet, fluit en klokkenspel speelt in de bewerking van Mozarts La Flûte Enchantée. Maar ook meer traditioneel met het Regionaal Orkest van de Opera van Limoges, waarmee hij al enkele seizoenen regelmatig speelt (Notenkraker, Tosca, La Bohème, Les Tableaux d'une Exposition, Jenufa, Le Chevalier à la Rose, etc.). Daarnaast zijn er talrijke concerten in harmonie- of symfonieorkesten, kamermuziek of solisten, in Parijs en de provincies.
Na 5 jaar als klarinettester bij Buffet Crampon is hij sinds september 2011 verantwoordelijk voor kwaliteit en productie bij Selmer, waar hij de instrumenten controleert en ontwikkelt.Interne linkPHILIPPE BERROD
Philippe Berrod is een internationaal bekende Franse klarinettist en sinds 1995 soloklarinettist van het Orchestre de Paris. Hij volgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris (unaniem bekroond) bij Guy Deplus als docent.
Uitgenodigd als gastsolist over de hele wereld, voert hij ook kamermuziek uit met prestigieuze artiesten en werkte hij samen met componisten zoals  Messiaen, Boulez, Denisow, Mantovani....en ensembles, zoals het Sirba Octet, met wie hij zijn interesse in de meer eclectische domeinen van de hedendaagse muziek  ontwikkelt.  Hij wordt ook uitgenodigd als solist door het Mahler Chamber Orchestra, het European Chamber Orchestra en de Bayerische Rundfunk van München. Philippe Berrod ontving vele internationale prijzen en heeft albums opgenomen met verschillende labels zoals Indésens records,  Sony classical, Cristal records ("choc Classica", 4 stars Télérama, Diapason, "Clé de l'année" Resmusica, genomineerd in  de categorie van Franse klassieke muziekprijs in 2011).
 Hij is benoemd tot hoofddocent Klarinet en volgde Michel Arrignon op aan het Conservatoire
National Supérieur de Musique de Paris.
Philippe Berrod is artistiek adviseur voor het bekende klarinetmerk Henri SELMER Parijs.  

​​​​​​​Interne linkDIMITRI BRACKE
Dimitri Bracke (°1981) begon op achtjarige leeftijd met klarinet aan de Stedelijke Muziekacademie te Lokeren. Al vlug kreeg hij de smaak te pakken en volgde hij zijn vader en broer naar enkele plaatselijke harmonieorkesten. Later zette hij de stap naar een amateur-symfonieorkest (Dendermonds Symfonisch Orkest), waar de passie voor de muziek is doorgebroken.
In 1999 besloot Dimitri zijn studies aan het Conservatorium te Antwerpen aan te vatten. Hij mocht er nog een paar jaar genieten van de pedagogische kracht van grootmeester Walter Boeykens, die hem als klarinettist liet openbloeien. Later kreeg hij in datzelfde conservatorium klarinet van Ivo Lybeert en Raymond Dils. Hij volgde er ook HaFaBra-directie bij Dirk De Caluwe en arrangement bij Jan Hadermann. In 2004 studeerde Dimitri met glans af voor zowel klarinet als directie.
Als freelance muzikant verleent hij dikwijls zijn medewerking aan verschillende orkesten, musicals en cd-opnames. Ook werkt hij geregeld mee aan creaties van Vlaamse Hedendaagse muziek.
Hij volgde Masterclasses voor klarinet bij o.a. Eric Hoëprich, Hedwig Swimberghe, Sylvie Hue en Jože Kotar. Ook voor directie volgde hij reeds verschillende Masterclasses, o.a. bij Mark Wigglesworth, Hennie Ramaekers en Jan Cober.
Dimitri profileert zich ook meer en meer als dirigent. Binnen de wereld van de blaasmuziek wordt hij dikwijls gevraagd als gastdirigent en dirigeert hij regelmatig play-in’s. Als jury-lid fungeert hij regelmatige bij solisten - en orkestwedstrijden. Van 2003 tot 2006 was hij dirigent bij Harmonieorkest ‘Animato’ Hamme.
Sinds 2006 is hij dirigent bij Harmonieorkest De Pinte en de Koninklijke Harmonie ‘De Kunstvrienden’ uit Sint-Niklaas. In oktober 2009 werd hij aangesteld als artistiek leider van het Gents Universitair Harmonieorkest. Sinds 2010 dirigeert hij ook de Koninklijke Harmonie ‘De Kunstvrienden’ uit Sint-Eloois-Winkel.
Sinds 2012 is Dimitri docent Directie Instrumentale Muziek aan Academie De Kunstbrug te Gentbrugge en vanaf september 2013 is hij getsrat als leraar klarinet aan de Academie voor Muziek en Woord te Willebroek.
Momenteel studeert Dimitri een Master Hafa-directie bij Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht.
In oktober 2006 verscheen de DVD ‘Young composers meet Young conductors’, hierop kan je Dimitri aan het werk zien met het Harmonieorkest van het Conservatorium Antwerpen met de creatie van “symphony n°0” van Bart Picqueur.
Interne linkHANS COLBERS
Hans Colbers studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam bij o.a. Leo van Tol en George Pieterson. In 1990 behaalde hij in Amsterdam het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding en 2 jaar later het diploma Kamermuziek met de hoogst mogelijke cijferwaardering.
Als solist trad hij op in binnen- en buitenland met concerten van C.M. von WAls solist trad hij op in binnen- en buitenland met concerten van C.M. von Weber, W.A. Mozart, G. Rossini, F. Danzi, L. Spohr, J. Françaix,eber, W.A. Mozart, G. Rossini, F. Danzi, L. Spohr, J. Françaix, G. Meyerbeer, H. Badings, I. Strawinsky, J. Brahms, G. Finzi en L. Bernstein met diverse orkesten, waaronder het Residentie Orkest, het Metropole Orkest en het Radio Symfonie Orkest. Hij werkte als solist samen met dirigenten als Christopher Hogwood, Jaap van Zweden, Reinbert de Leeuw en Neëme Järvi. 
Bij De Nederlandse Opera was hij een van de instrumentale solisten in Kopernikus van Claude Vivier (onder regie van Pierre Audi), maar ook in operaproducties van Theo Loevendie en Igor Strawinsky.
Hans Colbers speelt veel kamermuziek met diverse ensembles, zoals Het Reizend Muziek Gezelschap, het Nederlands Blazers Ensemble, het ASKO/Schoenberg Ensemble, Ensemble Caméléon en de Ebony Band, alsook met bekende musici zoals de pianisten Maria-João Pires, Menahem Pressler, Rian de Waal, Frank v/d Laar, Tan Crone, de Chinese cellist Jian Wang en vele anderen.
Tevens geeft hij regelmatig masterclasses o.a. tijdens het Festival van Oaxaca in Mexico. Tournees leidden hem naar vele landen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika en hij speelde concerten tijdens grote festivals zoals het Festival de Nantes, de Salzburger Festspiele en de Berliner Festwochen en het Holland Festival.
In 1991 begon Hans Colbers als es-klarinettist in het Radio Filharmonisch Orkest en is sinds 1995 als soloklarinettist verbonden aan het Residentie Orkest te Den Haag. Daarnaast speelt hij veelvuldig in diverse andere grote orkesten in Nederland zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.
Sinds 1997 is Hans Colbers als hoofdvakdocent klarinet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.
Zijn werkzaamheden als mondstukkenmaker zijn begonnen in 2012. In dat jaar is het bedrijf Hans Colbers Mouthpieces opgericht en heeft hij veel innovaties gemaakt qua klarinetmondstukbanen. Alle banen die door Hans Colbers Mouthpieces worden gemaakt, zijn door Hans Colbers zelf ontwikkeld.
JULIE DEVOS
Geboren 4/5/1981 in tielt, school gelopen in tielt en dan aan de KULeuven lic revalidatiewetenschappen en kinesitherapie optie manuele en sportkine.
Sinds mijn 3de leerjaar naar de muziekschool tielt en begonnen met dwarsfluit. Vrij snel daarna saxofoon beginnen spelen om in orkest te kunnen spelen. Jet symphonic band.
Interne linkBENJAMIN DIELTJENS
Benjamin Dieltjens is sinds 2007 eerste klarinet bij het Antwerp Symphony Orchestra en hij is lid van het Orchestre des Champs Elysées. In 2008 werd hij uitgenodigd als eerste klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2012 nam hij het klarinetconcerto van Mozart op met het New Century Barock Orchestra op historische instrumenten. Daarnaast is hij actief als kamermuzikant (zowel historische uitvoeringen als klassiek en hedendaags werk) en was hij te gast op verschillende internationale festivals. Hij was lid van het Ensemble für neue Musik Karlsruhe olv Peter Eötvös. Hij is stichtend lid van het in 1998 opgerichte kamermuziekensemble voor actuele muziek Het Collectief en speelt sinds 2003 regelmatig bij het ICTUS ensemble. Hij speelt ook regelmatig bij Oxalys, Il Gardellino en Ensemble Explorations. Benjamin geeft seminaries kamermuziek aan het Orfeus Instituut in Gent en de universiteit van Wenen, en is hoofdleraar klarinet aan het conservatorium van Brussel.


JUAN FERRER
Soloklarinettist bij het Symfonieorkest van Galicia.
Geboren in Montserrat (Valencia-Spanje) in 1968, begon hij zijn
muziekstudie aan de plaatselijke muziekvereniging en vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Valencia waar hij de hoogste cijfers behaalde. Daarna voltooide hij zijn voortgezette opleiding aan het Conservatorium van Valencia Joaquín Rodrigo, waar hij opnieuw de hoogste cijfers en een unanieme eervolle onderscheiding behaalde. Verder studeerde hij bij de docenten José Vicente Herrera, Larry Passin, Andrew Marriner, Alan Damiens, Walter Boeykens, Anthony Giglioti, Guy Deplus, Roy Jehuda Gilad, enz.... Tussen 1992 en 1993 werkte hij met het Nationaal Orkest van Catalonië (OBNC).
In februari 1993 werd hij door de leraar Jehuda Gilad  geselecteerd voor een prestigeuze beurs om te studeren aan de Universiteit van Zuid-Californië (USA) bij de leraren Mitchell Lurie en Michelle Zuckovsky.

Hij werkte samen met verschillende orkesten: Radiotelevisie Española, Sinfónica de Madrid, Leizpig Radio Symfonie Orkest, Teatre del Lliceu Orchestra (Barcelona), Palau de las Arts Orchestra (Valencia), Catalonië Nationaal Orkest (OBNC) en toerde ook door Spanje en Europa als lid van het Untía Trio, de XX Century instrumental band en het Quintet of Soloists van de SOG.
Juan Ferrer is artiest voor het merk BUFFET CRAMPON en VANDOREN-PARIS.
Als docent werkt hij vaak samen met verschillende Spaanse jeugdorkesten. Daarnaast wordt hij over de hele wereld uitgenodigd om les te geven.   
ERWIN MULLER
Erwin Muller is een kamermusicus in hart en nieren. Hij studeerde kamermuziek in Gent en speelt in België in blaaskwintet Venturi waarmee hij pioniert in Belgische creaties en herontdekkingen. Met Venturi ontwikkelt hij programma’s op het gebied van muziektheater, jeugdvoorstellingen, interdisciplinarire voorstellingen met verschillende thema’s. Zij stonden al geprogrammeerd op het festival van Vlaanderen.
In Nederland was Erwin betrokken bij projecten van FC Jongbloed en TEMKO, met onder anderen Aart Strootman en Ramon Lormans. Met TEMKO was hij reeds te zien in het programma Vrije Geluiden. Erwin Muller studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Eddy Vanoosthuyse. Hij volgde masterclasses bij onder andere Robert Spring, Hideaki Iwai en Jan Guns.
In 2012 behaalde Erwin zijn diploma ‘Master in de muziek’ met onderscheiding. In juli 2014 voltooide hij de Master of Music, aan het Fontys conservatorium in Tilburg, onder begeleiding van Geert Baeckelandt.

Interne linkMARIJA PAVLOVIC
Klarinettiste Marija Pavlovic is één van de meest getalenteerde muzikanten van de nieuwe generatie in Kroatië. De kiem van haar muziekcarrière lag in Dubrovnik waar ze opgroeide. Tijdens de oorlogsjaren in Dubrovnik ging ze naar school in Zagreb. Door zo vroeg alleen te wonen, zonder de nabijheid van haar ouders, werd ze al heel snel zelfstandig, wat onmiskenbaar een cruciale rol heeft gespeeld in haar artistieke ontwikkeling.

De muziek bracht haar buiten de Kroatische landsgrenzen en haar verlangen om zich verder te ontwikkelen vormde de aanzet voor een internationale carrière. Ze studeerde af aan de Muziekacademie van Zagreb en vervolmaakte zich nadien bij Alois Brandhofer in het Mozarteum te Salzburg. Ze werkte ook samen met Walter Boeykens, Ivo Lybeert en Pascal Moraguez en schoolde zich verder bij via masterclasses bij befaamde artiesten zoals Radovan Vlatkovic, Péter Czaba, Hansjörg Schellenberger, Zakhar Bron en Eduard Brunner.
Marija kaapte talloze prijzen weg op wedstrijden, waaronder de jaarlijkse prijs (1998) van het Filharmonisch Orkest van Zagreb, de American Expressprijs voor de meest succesvolle jonge muzikant van het jaar, de Würdigenpreis van het Ministerie van Wetenschap en Cultuur in Oostenrijk (2002), de eerste prijs op de AudiMozartwedstrijd in Rovereto, Italië (2006) en de Poulencprijs op de International IBLA Grand Prize Competition in Ragusa, eveneens in Italië (2006). In 2011 kreeg ze bovendien de Orlandoprijs uitgereikt op het Dubrovnik Summer Festival voor haar solo-optreden met “Gli Archi Scaligeri’, het kamerorkest van La Scala.
Ook voor haar CD “Music...friendship”,samen met pianiste Martina Filjak, ontving ze heel wat prijzen, waaronder de Porinprijs in Kroatië voor beste album van het jaar (2011).
Marija speelde bij orkesten in Kroatië, Oostenrijk, België, Frankrijk en Nederland waar ze werkte met de dirigenten zoals Valery Gergiev, Yannick Nézet- Séguin, Stanislav Kochanovsky, Ben Gernon, Vjekoslav Šutej, Pavle Dešpalj, Rudolf Barshai, Alan Buribayev, Marc Albrecht, Cristian Măcelaru, Philippe Herreweghe, Tomas Netopil, Alexander Joel, Dmitri Jurowski en Eliahu Inbal.
Ze gaf verschillende solorecitals en kamermuziekconcerten op talrijke festivals in binnen- en buitenland, waaronder het Dubrovnik Summer Festival, het San Marco festival, de Zagreb Summer Evenings, Rishon Lezion in Israel, Art Masters in St Moritz, Musique et Nature en Bauges in Frankrijk, Classic con brio in Osnabrück, Kasseler Musiktage, Zomer van Antwerpen, Podium Jonge Musici in Antwerpen, Bozarsundays in Brussel, Arbanasi Summer Music in Bulgarije en de Associazione Filarmonica Rovereto in Italië.
Sinds 2018 is Marija "Artist in residence" van het Dubrovnik Symfonisch Orkest en is ze initiatiefneemster van een nieuw festival in Dubrovnik "Stradun Classic".
Interne linkJEAN-PHILIPPE PONCIN
Jean-Philippe Poncin (°1977) studeert af als klarinettist aan de conservatoria van Brussel en Bergen. Verder legt hij zich ook toe op de tenora (Catalaanse schalmei). Zijn  voorliefde gaat uit naar de kamermuziek, naar het musiceren in kleine groepen waar de menselijke ontmoeting centraal staat. Vanuit de openheid en vrijheid binnen de kamermuziek maakt hij uitstappen naar hedendaagse muziek, improvisatie, rock, folkmuziek en theater.
Hij werkt regelmatig samen met componist Dick van der Harst in producties van het Gentse muziektheater LOD, waar hij onder andere speelt met Quatuor Danel, Oxalys en Massive Central.
Later specialiseert hij zich in de uitvoering van oude muziek op historische instrumenten in nauwe samenwerking met instrumentenbouwer Andreas Schöni (Bern, CH).
Hij wordt uitgenodigd door diverse orkesten zoals les Agrémens (Guy Van Waas), Il Fondamento en Octophoros (P. Dombrecht), Il Gardellino (J. De Winne / M. Ponseele), B’Rock (R. Jacobs), La Grande Ecurie et la Chambre du Roy (J.C. Malgoire), Les Talens Lyriques (Ch. Rousset), Nieuwe Philharmonie Utrecht, …
In 2012 richt hij WOLF op, een Belgisch collectief rond 18de-eeuwse blaasinstrumenten waarmee hij onder andere een reeks concerten geeft rond het kwintet voor klarinet & strijkers van W.A. Mozart op een reconstructie van Anton Stadler’s bassetklarinet door Andreas Schöni.
In 2014 wordt hij uitgenodigd door Kris Defoort voor Daral Shaga, een operacreatie van Feria Musica.
JAN SMETS
Jan Smets werd geboren te Tongeren in 1975 en begon zijn muzikale studies op euphonium bij Argo Penné aan de muziekacademie van Tongeren. Reeds op jonge leeftijd was hij laureaat van verschillende wedstrijden. In 1990 werd hij bij Jong Tenuto verkozen tot ‘koperblazer van het jaar’. In 1991 maakte hij de overstap naar de tenortrombone.
In 1993 startte hij zijn studies aan het Lemmensinstituut te Leuven in de klas van Michel Tilkin, waar hij het diploma ‘Meester in de muziek’ behaalde met de grootste onderscheiding.

Na een korte periode als solo-trombonist bij het Vlaams Radio Orkest slaagde hij in 1997 als solo-trombone bij het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel waar hij tot op vandaag nog steeds werkzaam is.
Jan is een graag geziene gast als solist in de HaFaBrawereld.  Zo creëerde hij het 2e tromboneconcerto van Johan Evenepoel.
Als kamermusicus is hij verbonden aan het koperkwintet van de Munt, het Prometheus Ensemble, I Solisti del Vento, het Ottone koperkwintet en het koperensemble Gabriëli waarmee hij ook verschillende cd-projecten realiseerde.
Jan is medeoprichter van het koperensemble Belgian Brass waarmee hij, samen met Epsilon Brass, Spanish Brass, Penta Brass en Mnozil Brass, in augustus 2010 deel uitmaakte van Eurobrass.
Sedert december 2001 is hij docent trombone aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen.
Jan verleende ook zijn diensten als free-lance trombonist bij het Collegium Instrumentale Brugense, de Beethoven Academie, I Fiamminghi, en het Rotterdams Filharmonisch orkest onder leiding van Bernard Haitink en Valiery Gergiev.

Interne linkHENK SOENEN
Aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent behaalde Henk Soenen een eerste prijs notenleer en geschreven harmonie, het hoger diploma klarinet en kamermuziek, het meestergraaddiploma klarinet en pedagogische getuigschriften voor klarinet en kamermuziek.
Aan de hogeschool voor de kunsten Utrecht behaalde hij het praktijkdiploma voor orkestdirectie en ensembleleiding. 

De Prijs van Guchte, de Muzikon Prijs, een tweede prijs op de Orfeuswedstrijd en een eerste prijs op de nationale muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet werden hem toegekend.
Op masterclasses voor klarinet kreeg hij les van Freddy Arteel, Sjef Douwes, Jerry Farmer, Howard Klug, Don Oehler, Robert Spring, Luis Rossi en Andrew Marriner.
Hij was actief deelnemer op zomercursussen zoals Cours International de Musique (Morges) en Orlando Festival (Kerkrade).
Henk Soenen nam tevens deel aan de nationale muziekkampen van het muziekverbond van België en de Jonge Filharmonie. Aan de hogeschool voor de kunsten Utrecht studeerde hij orkestdirectie bij Kenneth Montgomery en Jurjen Hempel en volgde een masterclass bij Peter Eötvös.
Henk Soenen trad op in binnen- en buitenland met heel wat kamermuziekensembles (The Moscow Chamber Soloists, The Rubio String Quartet, Claribel, …)
en orkesten (Orkest Jeugd en Muziek Vlaanderen Europalia Japan 1989, I Fiamminghi, Collegium Instrumentale Brugense, Prima La Musica, …).
Opnamen voor radio en TV, evenals CD-opnamen gingen hiermee gepaard.
In kamermuziek- en orkestverband concerteerde Henk Soenen meermaals voor het Festival van Vlaanderen. Zo vormde hij een trio met Zoë  Hwang (sopraan, finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd) en Levente Kende (piano) en een duo met Piet Kuijken (piano). Met dit laatste duo concerteerde hij ook in Bloomington, Indiana University (2000). Met Zeger Vandersteene (tenor) en Levente Kende stond hij een andere keer op het podium.
Met het orkest I Fiamminghi speelde hij onder leiding van Frans Brüggen en Rudolf Werthen.
In duo met Catherine Vandevelde (sopraan, finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd) en als solist werd hij meermaals begeleid door het kamerorkest Accademia Amanti dell’Arte o.l.v. Geert Soenen, zijn broer.
Op het Clarfest 1993 te Gent (klarinet-wereldcongres) voerde Henk Soenen met groot succes het Concertino voor Henk (een compositie van zijn vader Willy Soenen uit met het groot harmonieorkest van de Gidsen. Hieruit volgden solistische optredens op het ClarinetFest in Chicago 1994, Tempe 1995, Lubbock 1997 Oostende 1999 (wereldcreatie van het klarinetconcert van Willy Soenen met het Vlaams Radio Orkest o.l.v. Dirk Brossé), Oklahoma 2000 en Porto 2009.
Als student orkestdirectie aan de hogeschool voor de kunsten  Utrecht dirigeerde hij tijdens operaprojecten zoals Don Giovanni, The Rake’s Progress en Yevgeny Onegin. Als dirigent leidde hij de producties Diary of Ronald Hansen (Dirk D’Ase) voor Kameropera Transparant, Les Indes Galantes voor Mallemuze, The King and I, Die Fledermaus, Der Vogelhändler voor Kunst Veredelt Roeselare, Peer Gynt de musical (Willy Soenen), De Diplomaat (Jan Douliez) voor Dolce Legato Gent. Hij dirigeerde creaties van Frank Van Gompel (American Psycho) en Marina Krylova. Met gelegenheidsensembles dirigeerde hij het concerto in C, RV 444 (A. Vivaldi), de serenade in d op. 44 (Dvorak), Petite Symphonie (Gounod), Konzert op. 24 (Webern) en Avontuur (Goeyvaerts). Met het harmonieorkest van de universtiteit van Salt Lake City dirigeerde hij tijdens een tournee in België werk van Willy Soenen.
Henk Soenen is leraar klarinet, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Academie voor Muziek en Woord Tielt en het  Conservatorium aan Zee Oostende.
Als klarinettist is Henk Soenen verbonden aan het orkest Apollo, en de ensemble Grupetto, Claribel en Wodegin-duo.
Momenteel is Henk Soenen dirigent van Wind Group Ghent en Kunst Veredelt Roeselare.
TOMONORI TAKEDA
Tomonori Tafkeda, geboren in 1985, is een Japanse klarinettist, gevestigd in Brussel.
Na zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten van Tokio in 2008, studeerde hij in Parijs aan het Conservatoire à Rayonnement Régional (CRR) d'Aubervilliers-La Courneuve bij professor Alain Damiens (2008-2010) en aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (Vlaamse kant) bij professor Benjamin Dieltjens (2010-2012), waar hij zijn diploma behaalde
 met grote onderscheiding. Gepassioneerd door hedendaagse muziek vervolgde Tomonori zijn studie aan het Conservatorium van Gent na de master-na-masteropleiding waar hij in 2015 het diploma behaalde. In 2009 nam hij deel aan de cursus "Parcours Musique Mixte" georganiseerd door Ircam, in samenwerking met de CRR Aubervilliers-La Courneuve, waar hij werkte aan het stuk "Traces Ⅴ pour clarinette et dispositif électronique" van Martin Matalon. Hij nam deel aan het Ensemble Moderne Zomeracademie (2010, 2014), Luzern Festival Academie. (2011, 2012) en Luzern Festival Academy Alumni Ensemble in 2017. Tomonori speelt niet alleen de hele klarinetfamilie van Eb-klarinet tot contrabasklarinet, maar speelt ook historische klarinet die hij studeerde bij professor Benjamin Dieltjens.Tomonori werkte met componisten als Allain Gaussin, Michael Jarrell, Pierre Boulez, Péter Eötvös, Heinz Holliger, Georges Aperghis, Philippe Manoury, Wolfgang Mitterer, Johannes Schöllhorn en Keiko Harada. Hij werkt samen met ensembles en orkesten zoals Ictus Ensemble, Spectra Ensemble, Nadar Ensemble, I Solisti del Vento, Het Collectief, het Koninklijk Vlaams orkest en het Koninklijk Vlaams Theater van de Munt.
Tomonori geeft sinds 2017 les als assistent-klarinetdocent aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (Vlaamse kant) en is tevens werkzaam als opname/geluidstechnicus.


Interne linkEDITH VAN DYCK
Van Dyck Edith werd geboren in Mechelen en begon op achtjarige leeftijd fluit te spelen bij Silveer Van den Broeck. 
Ze studeerde bij Leon Berendse aan het Brabants Conservatorium in Tilburg (NL), waar ze haar Masters Degree verkreeg met grootste onderscheiding. 
Ze zette haar studie voort bij William Bennett, Kate Hill en Sebastian Bell aan de Royal Academy of Music in Londen waar ze in 2004 afstudeerde met een “Diploma of Postgraduate Performance” en de onderscheiding “Diploma of the Royal Academy of Music”.
Sinds 2010 is ze werkzaam als solofluitiste bij “deFILHARMONIE” in Antwerpen. Daarnaast is ze actief in meerdere ensembles waaronder in het duo FOCUS met klarinettiste Marija Pavlovic. Ook speelt ze regelmatig samen met haar moeder, de pianiste Helene Luyten.
Edith won meerdere prijzen waaronder “J&J Brough Flute Prize”, de “Chris Taylor Flute Award”, een eerste prijs in de “Nationale Wedstrijd voor Muziek en Woordkunst” van het Gemeentekrediet (Axion Classics, Dexia), de eerste prijs en de prijs voor de beste interpretatie van het opgelegd werk in het “Fontys Concours voor Jong Talent”, de derde prijs in de “Nationale Wedstrijd voor Fluit” in Opwijk en eveneens de derde prijs in de “Nationale Wedstrijd voor Fluit” Lions Club Belgium. 
Ze speelde als guest principal bij het London Philharmonic Orchestra en het Noord Nederlands Orkest en als sub-principal bij het Bournemouth Symphony Orchestra. 
Hiernaast is ze bezieler van en docente in de “Summercourse For Woodwinds”, een zomercursus waarin naast de meer traditionele repertoirelessen extra aandacht besteed wordt aan auditietraining.
VAN LAETHEM JOHN
Klarinettist John Van Laethem begon zijn muzikale studies aan de Kunsthumaniora te Brussel en bekwaamde zich verder aan het Koninklijk Muziekconservatorium van dezelfde stad. Daar studeerde hij bij Pierre Bulté, Hedwig Swimberghe , Arie Van Lysebeth en Piet Jeegers. Hij behaalde verschillende Eerste Prijzen en volgde daarna zomercursussen bij o.a Walter Boeykens.
In 1981 werd hij laureaat van de Nationale Muziekwedstrijd van Belgie (Pro Civitate-wedstrijd ) en in 1986 finalist in de Tenuto-wedstrijd.
Als klarinettist concerteerde hij met verschillende ensembles zoals het B.R.T-Filharmonisch Orkest ,Symfonia en
Ex Tempore o.l.v Florian Heyerick, Arc en Ciel, Marsyas olv E.Saveniers en Orkest der Lage Landen. Verschillende concerten werden opgenomen door KLARA.
John Van Laethem is klarinettist bij het Koninklijk Harmonieorkest van de Gidsen en geeft les aan de Kunsthumaniora van Brussel en academie van Ninove. Hij wordt regelmatig gevraagd als gastdocent en jurylid van belangrijke klarinetconcours.
In 1998 richtte hij zijn eigen Clarinet Choir op. Naast grote aandacht voor werken van eigen bodem, omvat zijn repertoire alle genres van de klarinetliteratuur,van vroeg-klassiek tot hedendaagse componisten. Recitals en kamermuziek met gerenommeerde ensembles als het Arriaga- en het Rubio-strijkkwartet en met zijn eigen Trio Clarino, maken van hem een veelgevraagd klarinettist.
Met zijn trio concerteerde hij op tal van festivals en in concertreeksen. Vaak werden hiervan opnames gemaakt. In 2003 nam hij samen met zijn trio op uitnodiging van Klara (Radio 3) en het platenlabel Phaedra een CD op. Op deze CD staan werken van Michail Glinka, Paul Juon, George Lonque en hedendaagse componisten als Koen Dejonghe en Daniël Gistelinck. De CD werd CD van de week in het bekende Klara-programma van Fred Brouwers en kreeg bijzonder lovende kritieken in binnen- en buitenland.
Interne linkDAVID VAN MAELE 
David Van Maele begon zijn muzikale studies aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt bij Franky Sarrazijn en Geert Defauw, beide ere-klarinettisten bij de Muziekkapel van de Gidsen.  Hierna zette hij de stap naar de kunsthumaniora in Gent om vervolgens zijn professionele carrière te starten aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Eddy Vanoosthuyse. Hij behaalde er de diploma’s meester in de muziek (1999, grote onderscheiding), Manama in kamermuziek (grootste onderscheiding) en Manama specialisatie in de muziek (2002, grootste onderscheiding).
Een rijke orkestervaring deed hij op in verschillende Belgische jeugdorkesten zoals het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, het Belgisch Jeugdorkest (jonge filharmonie). Daarna vervolmaakte hij zich door vele masterclasses te volgen in binnen- en buitenland, bij gerenommeerde klarinettisten zoals Wenzel Fuchs, Edouard Brunner, Howard Klug, Luis Rossi, Thomas Friedli, Guy Deplus.

In 2001 werd David aangeworven als klarinettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen waar hij momenteel de functie van 1e solist es-klarinet bekleedt.
Sinds 1999 is hij leraar klarinet en Instrumentaal Ensemble aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt en was van 2001 tot 2008 gastprofessor klarinet/Es-klarinet aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent. 
David bespeelt de Selmer Klarinetten.
Hij is een veelgevraagd klarinettist bij diverse symfonische orkesten en ensembles zoals Antwerp Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, de Vlaamse Opera, Il Novecento,  het Nationaal Orkest van België. 
Met zijn vertolking van het 2de klarinetconcerto van Oscar Navarro won David Van Maele op 09 januari 2015 de Eerste prijs van de internationale online competitie voor de beste uitvoering van dit concerto samen met het Bevers Harmonieorkest.  De jury bestond uit de Spaanse klarinettisten José Franch-Ballester, die de wereldpremière vertolkte, en José Gonzalez Granero (principal clarinet San Francisco Opera) en uiteraard de componist Oscar Navarro.
In 2017 voltooide Oscar Navarro zijn III Concerto voor Bb/Eb klarinet in opdracht van David Van Maele. 
David speelde de wereldpremière (symfonische uitvoering) op 30 juni en 1 juli 2018 in de concertzalen te Alicante en Torrevieja. Op 9 juli vond de wereldpremière plaats van de versie voor harmonieorkest onder begeleiding van de Koninkliljke muziekkapel van de Gidsen.
Op 20 oktober werd het III Concerto in samenwerking met het Downey Symphony Orchestra wederom met een staande ovatie onthaald door het Amerikaanse publiek.  
Interne linkANNELIEN VAN WAUWE
De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe, momenteel een BBC New Generation Artist, is bekend om haar uitvoeringen op zowel moderne als historische klarinet. Ze wordt beschouwd als een van de meest boeiende en originele klarinettisten van haar generatie.
Vanaf jonge leeftijd won zij talrijke internationale wedstrijden, zoals in Lissabon, Turijn, Brussel en Berlijn. De gedeelde overwinning op de 61ste Internationale Muziekwedstrijd van de ARD in München in 2012, was een beslissende stap naar internationale erkenning.
Sindsdien trad zij op met toonaangevende orkesten zoals het SWR Radiosymphonie Orches- ter Stuttgart, het symfonieorkest van de Baye- rische Rundunk, de Nürnberger Philharmoniker, Brussels Philharmonic, het BBC Symphony Or- chestra en het BBC Philharmonic Orchestra. Ze trad ook op met diverse kamerorkesten zoals het Orchestre de Chambre de Genève, het Prague Chamber Orchestra, het Wiener Kammerorches- ter en het Münchner Kammerorchester. Zij trad regelmatig op in prestigieuze muziekzalen waaronder de Tonhalle Zürich, Bozar Brussels, het Konzerthaus Berlin, het Konzerthaus Vienna en het Concertgebouw Amsterdam.
In 2014 speelde Annelien een bejubeld debuut met het Deutsches Symphonieorchester in de Philharmonie te Berlijn, met een uitvoering van het klarinetconcerto van Aaron Copland.
Bij de te verwachten hoogtepunten in het sei- zoen 2016-2017 behoort de wereldpremière in Zürich van de ‘Sonata V’, aan haar opgedra- gen door Manfred Trojahn. Ze zal ook optreden in concerten met de Münchner Symphoniker, het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en het BBC Scottish Symphony Orchestra. Zij werd opnieuw uitgenodigd voor uitvoeringen met het Ulster Orchestra in Belfast en het BBC National Orchestra of Wales, en zij debuteert in de zomer van 2017 in Wigmore Hall en in de BBC Proms in Cadogan Hall.
Annelien is regelmatig te gast op internatio- nale festivals zoals het Luzern Festival, het Schleswig-Holstein Musik Festival, de Festspie- le Mecklenburg-Vorpommern, het Cheltenham Music Festival, het West Cork Chamber Music Festival, de Kissinger Sommer en het Festival de Radio France in Montpellier.
Zij kreeg talrijke beurzen, onder meer van de Mozartgeselschaft Dortmund en de Banque Po- pulaire Paris. Annelien ontving de Klara-prijs van de Vlaamse Radio en gaf een debuut-cd uit met klarinetsonates van Weinberg en Proko ev (Ge- nuin 2015).
Annelien studeerde onder meer bij de interna- tionaal befaamde soliste Sabine Meyer, die haar uitnodigde op een Europese tour met het Swedi- sh Chamber Orchestra onder leiding van Andrew Manze. Zij nam ook deel aan masterclasses met de veelgevraagde leraar Yehuda Gilad. Anne- lien heeft een voorliefde voor oude muziek en studeerde klassieke klarinet bij Eric Hoeprich en Ernst Schlader.
Annelien Van Wauwe is hoofddocente aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.
LODE VERCAMPT
Lode Vercampt werd op 9-jarige leeftijd al laureaat van de wedstrijd Jeunes Talents. Hij studeerde cello aan het Gentse Conservatorium en pendelt sindsdien tussen concert- en theaterpodia.Hij speelde en schreef muziek voor verschillende theaterproducties van onder andere Muziektheater Lod, Villanella, Kunstencentrum Vooruit, de Beursschouwburg, Het Paleis ... waarvan de reisvoorstellingen hem naar diverse locaties in Amerika, Japan, Europa en
Taiwan brachten. Hij werkte freelance voor Il Novecento, de Vlaamse Opera, I Fiamminghi en Prima la
Musica. Maar hij deelde ook het podium met Gorki, Jo Lemaire, Johan Verminnen en Dirk Blanchard.
Balancerend tussen klassieke muziek en vrije improvisatie speelt hij momenteel met verschillende formaties in binnen- en buitenland, onder andere met Kris Defoort, Wim Mertens, Osama Abdulrasol 5-tet. Zijn meesterlijke klassieke techniek weerhoudt hem niet avontuurlijke paden op te zoeken op zijn cello, integendeel zelfs. Dat maakt zijn stijl juist zo divers. Lode Vercampt houdt ervan de virtuoze en muzikale grenzen van zijn instrument op te zoeken en tovert steeds
weer nieuwe kleuren en emoties te voorschijn. Hij doceert ook cello aan de academie van Tielt.

​​​​​​​Interne linkSTEPHAN VERMEERSCH
Stephan Vermeersch (België) studeerde klarinet (1989), basklarinet (1990) en saxofoon (1996) aan het Lemmeninstituut Leuven en kamermuziek (1991) aan het Koninklijk Conservatorium Gent. He studeerde klarinet bij Greet Severens (klas van Walter Boeykens) en saxofoon bij Ed Bogaard. Hij participeerde aan een waaier van masterclasses en workshops bij om zich te verdiepen in de hedendaagse muziek, wereldmuziek en elektro-akoestische muziek .
Hij heeft een internationale reputatie opgebouwd als veelzijdig uitvoerder-improvisator en componist van klassieke, hedendaagse, wereld en elektroakoestisch muziek met veel cross-overs naar ander culturen en kunstvormen (visuele kunst, dans, film, architectuur, literatuur, theater …). Als solist en kamermusicus participeerde hij aan concerten en festivals in ruim 35 landen in Oost- en West-Europa, Midden-Oosten, Rusland, USA, Canada, Armenië, Pakistan, Indië, Japan, China en Mongolië.
Zijn motto als componist-improvisator: "Wat ligt er voorbij de grens: een queeste voor nieuwe boeiende muziek voor een breed publiek: verrijkend en ver reikend".
Stephan geeft les klarinet, saxofoon en kamermuziek in België en Nederland met een enigszins speciale aanpak: “Brein efficiënt leren musiceren: een balans tussen cognitie, psychomotoriek en affectie". Hij wordt veel gevraagd voor master classes en workshops over diverse aspecten van het musiceren.
Stephan is President van de European Clarinet Association en International Representative Board Director van de International Clarinet Association: deze organisaties streven ernaar om wereldwijd klarinettisten te verenigen over taal, cultuur, politiek en landgrenzen heen.
Interne linkBART WATTE
Bart Watté studeerde klarinet bij Eddy Vanoosthuyse in het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde zowel zijn Meestergraad klarinet als zijn Specialisatie-einddiploma met de grootste onderscheiding. Hij volgde masterclasses klarinet bij o.m. Robert Spring, Luis Rossi, Howard Klug, Anthony Pay, Thomas Friedli en Wenzel Fuchs. Verder volgde hij nog orkestdirectie bij Edmond Saveniers en Nick Ost.
Naast zijn hoofdbezigheid als soloklarinettist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen is Bart actief als componist, arrangeur, studiomuzikant en opnameregisseur. Hij is medestichter van het ensemble Code 5 en speelde als freelancer meermaals in het Brussels Philharmonic, het Collegium Instrumentale Brugense en het Marsyas-orkest.
Daarbuiten is hij actief als privé-leraar en treedt hij als solist en kamermusicus op in binnen- en buitenland. Hij is stevig verankerd in de wereld van de blaasmuziek en wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent/VLAMO-deskundige. In januari 2013 werd hij aangesteld als dirigent van Koninklijke Harmonie Sint-Jozef te Tielt-Winge.